Locatie
Orinocodreef 21, Utrecht
Datum
9 september 2019
Tijd
9.30 uur tot 12.00 uur
Contact
Erna Roesink
 
pleegzorgacademie@youke.nl

Wat is het doel

In de training leren opvoeders om door een traumabril naar het gedrag van hun kinderen te kijken. Begrip van de invloed van trauma op kinderen kan helpen om betekenis te geven aan soms verbijsterende gedragingen, gevoelens en opvattingen. Als u eenmaal begrijpt waarom uw kind zich gedraagt zoals het doet, bent u beter voorbereid, zodat u het kind kunt helpen om te gaan met effecten van trauma.

Inhoud van de training

In deze training zal uw vermogen om te communiceren met uw kind verbeteren, gaat u vaardigheden en technieken leren om het gedrag en de opvatting van uw kind te veranderen en gaat u manieren leren om de stress van het opvoeden van een getraumatiseerd kind te verminderen. Het doel van deze training is om u een effectievere opvoeder te maken en u in staat te stellen om meer positieve ervaringen te laten beleven die opvoeden van een ander kind dan uw eigen kind de moeite waard maken.

Hoe ziet de training eruit

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur en een kennismakingsgesprek.
We hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat het soms voor pleegouders moeilijk is zich vrij te maken voor acht bijeenkomsten. Daarom bieden we, naast de training van acht bijeenkomsten, ook een verkorte training aan van vier bijeenkomsten van 2 ½ uur (wel wat meer huiswerk). De trainers zijn een ervaren pleegzorgbegeleider en een gedragsdeskundige, die beiden gespecialiseerd zijn op het gebied van trauma’s bij pleegkinderen.

Deze training wordt kosteloos aangeboden aan pleegouders van De Rading, Youké en Timon.

Trainingsdata

Deze training zorgen voor getraumatiseerde kinderen wordt op maandagochtend in Utrecht aangeboden.

Data: 11/9, 18/9, 2/10, 9/10
Tijd: 9.30-12.00 u
Locatie: Orinocodreef 21, Utrecht
Trainers: Erna Roesink en Cindy Albers-van Nispen.

Let op: Dit is de verkorte training van vier bijeenkomsten met meer huiswerk.

Opgeven uiterlijk 26 augustus

Aanmelden

Stuur een mail aan: pleegzorgacademie@youke.nl. Vermeld alstublieft in de mail: – naam deelnemende pleegouder(s), – of u alleen of met zijn tweeën komt, – naam pleegkind(eren) en bij welke organisatie u pleegouder bent. U kunt ook gebruik maken van het inschrijfformulier op de site.

Ik wil mij aanmelden voor Training zorgen voor een getraumatiseerd kind – Utrecht

Fields marked with an * are required