Informatieavond Leusden

Gezamenlijke informatieavond om meer te weten te komen over pleegzorg op 5 november in Leusden!

Lees verder

Een avond vol pleegouderverhalen in Utrecht

De gemeente Utrecht zet zich samen met pleegzorgorganisaties Youké, de Rading en Timon in voor meer pleegouders. Omdat er nog steeds veel pleegouders nodig zijn in Utrecht, organiseren we een Utrechtse avond vol pleegouderverhalen. Ben jij hierbij aanwezig?

Lees verder

Informatieavond Soest 13 juni

Stichting Present, De Rading Pleegzorg en Youké Sterke Jeugd organiseren samen een informatie avond op: Donderdag 13 juni van 19.45 tot 22.00 uur

Lees verder

Onderzoek naar ‘Eigen kinderen van pleegouders’

Marjolein Split, hiervoor pleegzorgbegeleider en nu teamhoofd van Youké heeft voor haar opleiding Master Social Work onderzoek gedaan naar eigen kinderen van pleegouders. In de zomer van 2018 heeft zij een oproep gedaan in de pleegzorg nieuwsbrief, opzoek naar eigen kinderen van pleegouders. 10 kinderen hebben zich aangemeld voor het dagboekonderzoek. Lees snel verder voor de resultaten van het onderzoek.

Lees verder

Kindgericht werven

Er is een groot tekort aan pleeggezinnen en helaas kunnen we niet voorzien in elke vraag die bij ons terecht komt. Een manier om een pleeggezin te vinden voor een kind is door kindgericht te werven.

Lees verder

Vergoeding per pleegkind voor 2019 bekend

De vergoeding per pleegkind voor 2019 is bekend. Voor 2019 zijn door het Ministerie van VWS de volgende pleegzorgvergoedingen afgegeven:

Lees verder

IJspret op de schaatsbaan

Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het Winterparadijs op het Eemplein in Amersfoort. En net als vorig jaar mag Youké in de kerstvakantie een ochtend gebruik maken van de schaatsbaan. Wij nodigen u daarom graag uit om te komen schaatsen!

Lees verder

Week van de Pleegzorg 2018

Vandaag is de laatste dag van de Week van de Pleegzorg 2018. Een week waarin door verschillende organisaties landelijk veel aandacht voor pleegzorg en de werving van nieuwe pleegouders wordt gevraagd. Aan de Week van de Pleegzorg is elk jaar een thema gekoppeld. Dit jaar is het thema ‘Doneer je sporthek’. Dat hebben veel sportclubs gedaan en dat heeft kleurrijke foto’s opgeleverd.

Lees verder

Vlog pleegzorg

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om pleegouder te zijn? Samen met pleegvader Matijn hebben wij een vlog gemaakt waarin je kunt zien wat je kunt verwachten als je naar een informatieavond van Youké komt. En wat er gebeurt als je besluit om pleegouder te worden. Benieuwd? Kijk dan snel verder.

Lees verder

Pleegzorgfestival 15 september 2018

Op zaterdag 15 september organiseert Youké Pleegzorg weer het jaarlijkse pleegzorgfestival voor alle pleeggezinnen van Youké. Een middag waarbij pleeggezinnen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij er leuke activiteiten en workshops te volgen zijn.

Lees verder