Jason (5)

Drie woorden die Jason omschrijven zijn: Lief, enthousiast en actief. 

Woonplaatsen: Zeist en omgeving. 

Voor Jason van 5 jaar oud zoeken we een weekend pleeggezin voor 1x per 3 weken en af en toe in de schoolvakanties voor de lange termijn. Door omstandigheden heeft zijn moeder het nodig om af en toe ontlast te worden, zij is een alleenstaande moeder. Jason heeft een jonger zusje die ook naar een weekend pleeggezin gaat, afstemming hierin is nodig qua planning. 

Jason is een lief kind met humor die in is voor een grapje. Hij houdt van buiten spelen, grote voertuigen zoals een bladblazer, stadsbussen, spoorwegovergangen en ook gemeentewagens vind hij heel leuk. Hij houdt van lekker eten en wil hiermee graag helpen. Dingen samendoen vindt hij gezellig en ook van samen (mannen)klusjes doen wordt hij enthousiast. Een uitje buiten de deur (bos/wandelen/speeltuin) doet hij ook graag en kan daar goed zijn energie in kwijt.
Jason is katten gewend en kan ook omgaan met andere dieren. Hij zit op speciaal onderwijs, voornamelijk omdat de klassen daar kleiner zijn, dat geeft hem rust.  

Het is een jongen die wat meer structuur en duidelijkheid nodig heeft dan gemiddeld en die ook rustmomentjes nodig heeft op de dag. Hij kan soms even heel druk worden maar is hier ook goed in bij te sturen. Zijn moeder vindt het belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, er een open communicatie is en verder dat het contact met het pleeggezin goed aanvoelt. 

Wij zoeken pleegouders die hem liefdevol en met structuur een tweede thuis willen bieden in het weekend en in de schoolvakanties en die ook prettig contact willen onderhouden met moeder. Verder zoeken we een gezin met oudere kinderen (14+) of een stel zonder kinderen maar wel met opvoedervaring. De voorkeur gaat uit naar een gezin met twee pleegouders die Jason ook kunnen halen (vrijdagmiddag) en thuisbrengen (zondag). 

Ben jij diegene die wij zoeken voor Jason, of wil je meer informatie, neem dan contact op met:
Marleen van Steveninck via msteveninck@youke.nl of mobiel 088-1705426 

 

Vanwege privacy redenen is de foto uit de beeldbank van Youké en ook de naam is fictief. Met de personen die zich melden als potentieel pleeggezin zal eerst een screeningsgesprek plaatsvinden met een pleegzorgbegeleider/ screener van Youké zonder de jeugdige. Na een mogelijke match met de jeugdige zullen de potentiële pleegouders gescreend worden (zoals alle pleegouders) en wordt er een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd bij de Raad voor de Kinderbescherming. Deze oproep is in overleg met gezaghebbende ouder(s) besproken en zij zijn akkoord met deze werkwijze.