Kom jij de Pleegouderraad versterken?

Beste Pleegouder,

 

Voel je je betrokken bij pleegzorg en ben je praktisch ingesteld? Dan zoeken we jou als lid van de Pleegouderraad (POR) van Youké.

 

De pleegouderraad denkt mee en praat mee over onderwerpen die van belang zijn voor pleegzorg en in het bijzonder voor pleegouders. Zoals de begeleiding van pleegouders en mogelijkheden voor aanvullende hulp. Juist jij als pleegouder weet waar pleegouders en pleegkinderen behoefte aan hebben. Door samen op te trekken en goed te luisteren naar de adviezen en tips van de POR kan Youké de pleegzorg en pleegouderbegeleiding verbeteren. Jouw inbreng en inspiratie heeft dus betekenis!

 

De huidige pleegouderraad van Youké bestaat uit 3 leden. We zoeken versterking met ongeveer 5 pleegouders.
De POR komt circa 10 keer per jaar bijeen, waarvan de helft met vertegenwoordigers van Youké. Youké ondersteunt met de agenda en het verslag. Er zijn vaste jaarlijkse agendapunten (zoals de P-toets en vergoedingen voor pleegzorg) en er zijn onderwerpen met een bepaald thema (zoals Positieve gezondheid of Kindgericht werven). Ook zijn er voorgenomen besluiten van de organisatie waar de POR een advies over geeft vanuit het belang van pleegouders zoals de begroting en de jaarrekening, reorganisaties of het beleid voor werving & selectie van pleegouders. Voor het werk in de POR krijg je een kleine vrijwilligersvergoeding.

 

Enthousiast geworden?
Wil je je meteen aanmelden voor de POR? Leuk! Stuur een mailtje via pleegzorg@youke.nl
Wil je eerst meer weten over het werk in de POR, of het bij je past en hoeveel tijd het je kost? Laat dit weten via pleegzorg@youke.nl , de voorzitter van de POR gaat graag met je in gesprek.

Deel dit bericht: