Levy (10 jaar)

Drie woorden die Levy omschrijven zijn: sociaal, vrolijk en avontuurlijk.

Woonplaatsen: Rhenen of directe omgeving.

Voor Levy van 10 jaar zoeken we een gezin waar hij om het weekend mag logeren. Levy woont met zijn moeder, zij hebben samen al veel meegemaakt. Helaas kampt de moeder van Levy ook met gezondheidsproblemen. Het zou fijn zijn als Levy bij een logeergezin terecht kan, zodat zijn moeder ontlast wordt en Levy een fijn weekend heeft.

Levy is een vrolijke en behulpzame jongen die houdt van buitenspelen, gamen en spelletjes doen. Hij maakt graag contact met anderen en is erg sociaal. Soms mist er nog wat “tact” in het contact met anderen, hij is hier goed in te begeleiden. Levy zit in groep 7 van het regulier basisonderwijs. Het gaat goed met hem op school. Naast school gaat hij graag naar karate. Levy is een gevoelige jongen en is hierdoor extra gevoelig voor afwijzing en kan wat onzeker zijn.

Levy heeft empathische opvoeders nodig, die hem positief benaderen, hem kunnen geruststellen en bevestiging kunnen geven. Het werkgeheugen van Levy is snel vol, hierdoor heeft hij wat meer herhaling nodig en werkt een “plaatje beter dan een praatje”.

Wij zijn voor Levy op zoek naar een “twee ouder gezin”.  Eigen en/of andere kinderen in het gezin is zeker geen bezwaar, maar een heel groot gezin is te onrustig voor Levy.
In eerste instantie zoeken we een gezin waar hij elke twee weken een weekend mag logeren, maar een uitbreiding hiervan kan mogelijk zijn in de toekomst als dat voor zowel Levy, moeder en het gezin goed voelt.

Ben jij diegene die Levy een fijne logeerplek kan bieden, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Simone Boogaard via sboogaard@youke.nl of via mobiel 06-40237568

Vanwege privacy redenen is de foto uit de beeldbank van Freepik en is de gebruikte naam fictief.
Met de personen die zich melden als potentieel pleeggezin zal eerst een screeningsgesprek plaatsvinden met een pleegzorgbegeleider/ screener van Youké zonder de jeugdige. Na een mogelijke match met de jeugdige zullen de potentiële pleegouders gescreend worden (zoals alle pleegouders) en wordt er een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd bij de Raad voor de Kinderbescherming.
Deze oproep is in overleg met gezaghebbende ouder(s) besproken en zij zijn akkoord met deze werkwijze.