Evelyn (9 jaar)

Oproep: Deeltijdpleeggezin voor 3 á 4 dagen per week voor Evelyn van 9 jaar.

Drie woorden die Evelyn omschrijven zijn: Lief, vriendelijk en ze houdt van gezelligheid.

Woonplaatsen: Soest/Hilversum en omgeving.

Voor Evelyn van 9 jaar zoeken we een deeltijdpleeggezin waar zij 3 á 4 dagen per week kan verblijven. Evelyn woont bij haar oma in Soest. Haar oma houdt heel erg veel van haar en zorgt graag voor Evelyn, maar kan dit helaas niet meer 7 dagen per week blijven doen omdat dit teveel vraagt van oma. Oma blijft een belangrijke rol spelen in het leven van Evelyn waardoor het pleeggezin waar ze gaat verblijven samen met oma de zorg gaan dragen voor Evelyn.

Evelyn is een enthousiast en vrolijk meisje van 9 jaar die enorm houdt van gezelligheid en mensen om zich heen. Ze maakt makkelijk contact met anderen en vind het leuk om samen dingen te ondernemen zowel binnen als buitenshuis. Evelyn gaat naar speciaal onderwijs in Hilversum omdat zij achter loopt in haar ontwikkeling. Zij gaat naar school met een busje van leerlingenvervoer, dit kan gewoon doorgaan wanneer zij gedeeltelijk in een pleeggezin verblijft. Evelyn laat geen gedragsproblemen zien, maar is nog jong in haar algehele ontwikkeling.

Evelyn heeft een lichte vorm van ADHD, hierdoor is ze gebaat bij een goede dag structuur en duidelijkheid vanuit haar opvoeders. Verder heeft ze nog begeleiding nodig op het gebied van eten en ze is niet zindelijk.

Wij zoeken pleegouders die Evelyn liefdevol een tweede thuis willen bieden voor 3 á 4 dagen per week en die ook prettig contact willen onderhouden met de oma van Evelyn. Mocht de oma van Evelyn op een bepaalde moment niet meer voor haar kunnen zorgen, dan zou het fijn zijn voor Evelyn dat ze helemaal in het pleeggezin kan gaan wonen. Een gezin met kinderen zou voor Evelyn een welkome aanvulling zijn, maar een stel of alleenstaande opvoeder met opvoedervaring kan zeker ook passend zijn.

Ben jij diegene die wij zoeken voor Evelyn, of wil je meer informatie, neem dan contact op met: Simone Boogaard via sboogaard@youke.nl of via mobiel 06-40237568

Vanwege privacy redenen is de foto uit de beeldbank van Youké en ook de naam is fictief. Met de personen die zich melden als potentieel pleeggezin zal eerst een screeningsgesprek plaatsvinden met een pleegzorgbegeleider/ screener van Youké zonder de jeugdige. Na een mogelijke match met de jeugdige zullen de potentiële pleegouders gescreend worden (zoals alle pleegouders) en wordt er een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd bij de Raad voor de Kinderbescherming. Deze oproep is in overleg met gezaghebbende ouder(s) besproken en zij zijn akkoord met deze werkwijze.