Eva 9 (deeltijd)

Voor Eva (9) zoeken we een pleeggezin voor 2 weekenden per maand. Een gezin uit Harderwijk of directe omgeving.

Drie woorden die Eva goed omschrijven zijn: Energiek, sociaal en openhartig.

Eva is een meisje van 9 jaar. Ze zit in groep 6 van de basisschool. Het is een open, vrolijk en sociaal meisje dat graag in contact staat met anderen. Ze is een gezellige kletser, bij wie emoties dicht aan de oppervlakte liggen. Je kan goed aan haar merken of ze blij of boos is. Eva heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. Vanwege traumatische gebeurtenissen is het voor haar soms moeilijk om met haar emoties om te gaan. Ze beleeft dingen heel intens. Rust, aandacht en duidelijkheid zijn helpend hierbij. Je kan goed afspraken met Eva maken. Structuur en duidelijke grenzen geven veel rust en veiligheid, waardoor Eva volop kan genieten van alles om haar heen. Eva zit bij een koor. Ze danst en luistert graag muziek. Het is een beweeglijk meisje dat graag bezig is. Alleen spelen doet ze liever niet en ze zoekt dan de aandacht van anderen. Dit kan zowel met kinderen als volwassenen zijn. Ze heeft behoefte aan fysieke nabijheid.

Eva groeit op bij een pleegmoeder met een oudere boer en zus. Voor Eva zou het heel leuk zijn om in een gezin te komen met jongere kinderen. Ze is heel zorgzaam en geniet ervan om aandacht te geven aan kinderen die jonger zijn. Als er oudere kinderen zijn in het gezin, vindt ze een ouder meisje gezellig. Eva is christelijk opgevoed en gewend om op zondag naar de kerk te gaan en te bidden voor het eten. Een christelijk gezin heeft voor haar de voorkeur, maar dit is geen must. Belangrijk is vooral dat de christelijke achtergrond wordt gerespecteerd.

Er vindt een screening en matching plaats van de personen die zich aanmelden en geschikt lijken te zijn. Ben jij degene die we zoeken voor dit meisje, of wil je meer informatie, neem dat contact op met Hannah Bakker via mailadres hbakker@youke.nl of mobiel: 06-36389796.
Wij nodigen je uit om ook contact met ons op te nemen als je niet in deze regio woont maar wel interesse hebt in pleegzorg. Vanwege privacy redenen komt deze foto uit de beeldbank van Youké en is de naam Eva fictief.